Roeiteam Meidenloos

Het damesteam Meidenloos bestaat uit 13 teamleden en roeit in een zogenaamde Kuikensloep.

Dit jaar roeien wij in de sloep “Dolman”.
Deze sloep is eigendom van Sloeproeivereniging De Heeren XIV. Meidenloos roeit sinds het jaar 2000 en is sinds 2008 lid van de vereniging.

Onder onze 13 teamleden hebben we een stuurvrouw, stuurman en een wedstrijd coördinator.
De overige 10 leden zijn allen roeiers waarvan 3 stuurboord (SB), 3 bakboord (BB) en 4 combi (SB+BB) roeiers.

Wij zijn een zeer gevarieerd team, houden van gezelligheid maar in de wedstrijd laten wij het kaas niet van ons brood eten!

TRAINING
De training vindt plaats op twee vaste dagen in de week, op de woensdagavond en  zondagochtend. De aangegeven tijden hieronder zijn vertrektijden, iedereen wordt verzocht om een kwartier voor vertrek aanwezig te zijn om het voetenbord te stellen etc. De trainingsduur per keer is ongeveer een uur tot anderhalf uur.

TRAININGSDAGEN EN TIJDEN:
– Woensdagavond: 19:30 uur vertrekken
   (19:15 verzamelen)
– Zondagochtend: 09:30 vertrekken
  (9:15 verzamelen)

WEDSTRIJDEN
Meidenloos roeit ca. 6 tot 8 wedstrijden per jaar. Momenteel (2022) roeien we in de eerste klasse.

Wie welke wedstrijden roeit wordt aan het begin van het jaar in overleg door het heren en- damesteam besproken. Dit is mede afhankelijk in welke sloep er wordt geroeid.

LIGPLAATS SLOEP
De Dolman ligt gedurende een groot deel van het jaar in Muiden in de nieuwe haven, ook wel “Het Balkengat” genoemd. (bij muziekgebouw van Crescendo). Als de sloep verplaatst wordt dan wordt dit vooraf gemeld door de trainingscoördinatoren. Ná de laatste wedstrijd, Muiden-Pampus-Muiden in november, blijft de sloep meestal een periode liggen in de Koninklijke jachthaven in Muiden en trainen we op het IJsselmeer.

NIEUWE TEAMLEDEN
Bij het aantrekken van nieuwe teamleden voor De Meidenloos is er sprake van een periode waarin de nieuwe roeister ca. 6 keer mee kan roeien om de sport uit te proberen. Gedurende deze periode wordt er geen contributie betaald. Mocht je tijdens deze periode besluiten om mee te doen aan een wedstrijd dan geldt er wel een bijdrage welke wordt besteed aan en benzinekosten en evt. eten tijdens de wedstrijd. (zie hoofdstuk Financiën / kosten teamleden)

Na het proef roeien wordt er van beide kanten gekeken hoe en of we verder gaan met elkaar.

 Op dit moment zoeken wij geen nieuwe teamleden.

HAAL OP

EN GELIJK….

De Grachtenrace roeide de Meidenloos in de Rijp