Roeiteam Heeren XIV

De Heeren XIV is het oorspronkelijke eerste team van de vereniging. In de loop der jaren is een aantal van de leden van het eerste uur overgestapt naar De Kasteelheeren.

Versterking is er (eveneens in de loop der jaren) gekomen uit de teams De Jonghe Heeren en het team uit de Doxa.

In 2012 werd in de Kromhout Whaler “Zuyderzee” een vierde plaats in het Nederlands Kampioenschap behaald. Dat smaakte naar meer, en toen Orkaan te huur kwam werd van die mogelijkheid graag gebruik gemaakt. In 2012 bleven de grote successen uit, ging de HT dat jaar helaas niet door, en werd (net als in 2013) een vierde plaats behaald in het NK.

In 2014 werd een stijgende lijn ingezet wat resulteerde in een derde plek in het kampioenschap, waarmee een plek op het podium veilig werd gesteld. Hierop is het besluit genomen om Orkaan aan te kopen van de eigenaar Frans Breek.

2015 was een mooi seizoen waarin veel prijzen werden gewonnen. Het slot was zinderend, op eigen water (tijdens de MPM) werd in een één op één duel met de Visbyvaarder het Nederlands Kampioenschap Sloeproeien binnengehaald!

In 2016 werd dit kunstje herhaald, al hoefde het team daar niet tot de laatste race op te wachten: winst in Makkum betekende dat een tweede nationale titel binnen was.

In de periode 2017-2022 zijn vele successen behaald, en stond het team elk jaar in de top 3 van Nederland.

De Heeren XIV traint drie keer per week, op dinsdag, donderdag en zondag, en is dan op de Vecht of op het Markermeer te vinden.

 

BEIDE BOORDEN STRIJKEN….