Roeiteam Meiden van Muyden

Het damesteam Meiden van Muyden bestaat uit 12 teamleden en roeit in een zogenaamde Kuikensloep.

Dit jaar roeit ons team in “Roy Hesterman”.
De sloep is eigendom van de Sloeproeivereniging De Heeren XIV. Meiden van Muyden roeit sinds 2012 bij de vereniging. Daarvoor roeide een gedeelte van het team in een ander type sloep, een kromhout whaler.

Ons team heeft momenteel een vaste stuurvrouw, en we kunnen zelf ook sturen. De wedstrijden worden door een ervaren kracht gestuurd. De meeste teamleden roeien aan een vaste kant, ook zijn sommige combi- roeiers. De meeste teamleden hebben een neventaak zoals, wedstrijd coördinator/planning trainingen/bestuurslid.

Qua leeftijd mag je ons als een rijper soort vrouw bestempelen (“rond de 45”), dat doet echter niets af aan onze inzet en fanatisme. Sportiviteit meets Jolijt kenmerkt ons.

TRAINING
We trainen 2 x per week tussen half februari en begin november. In de wintermaanden proberen we 1 x per week te roeien afhankelijk van de weersomstandigheden.

De vaste trainingsmomenten zijn dinsdagavond om 20:00 en zaterdagmorgen om 9:00. Afhankelijk van het wedstrijdschema duren deze 1-1,5 uur. De meeste trainingen vonden plaats op de Vecht, soms wordt er op het IJsselmeer geroeid.

WEDSTRIJDEN
Team Meiden van Muyden roeit 6 á 7 wedstrijden per jaar. Soms is het mogelijk een extra wedstrijd te roeien in combinatie van het andere damesteam van de verenging Meidenloos. Momenteel (2022) roeien we in de 1e klasse.

LIGPLAATSEN SLOEPEN
De Roy Hesterman ligt gedurende een groot deel van het jaar in Muiden in de nieuwe haven, ook wel “Het Balkengat” genoemd. (bij muziekgebouw van Crescendo). Als de sloep verplaatst wordt dan wordt dit vooraf gemeld door de trainingscoördinatoren. Ná de laatste wedstrijd, Muiden-Pampus-Muiden in november, blijft de sloep meestal een periode liggen in de Koninklijke jachthaven in Muiden en trainen we op het IJsselmeer

NIEUWE TEAMLEDEN
Wanneer we nieuwe teamleden zoeken, wordt iemand aspirant lid. Tijdens een periode van 10 trainingen kan gekeken worden of deze sport bij je past en of van beide kanten een klik is bij het team. Pas na de proefperiode wordt contributie betaald. Wanneer er ook meegedaan wordt aan wedstrijden komt er een bedrag bij voor de inschrijving en benzinekosten.

Op dit moment zoeken wij geen nieuwe teamleden.

OVERIG
Onderhoud van de sloepen, kranen sloep, algemene ledenvergadering, een drankje na de training en neventaken zijn zaken die wat ons team betreft ook bij het sloeproeien horen.

BAKBOORD HAAL OP, STUURBOORD STRIJKEN…