Home De Roeiteams De Heeren XIV

De Heeren XIV - introductie

Na 4 jaar te hebben geroeid voor De Spieringen uit Weesp, besloten een aantal van de huidige teamleden zelf een sloep te kopen. Na uitgebreid rond te hebben gekeken viel de keus op een Kromhout Whaler 860. De onderhandelingen met Dick van Amerongen, de eigenaar van De Kromhoutwerf, werden gestart en medio januari 2000 werd de sloep afgeleverd. De sloep gaat als Zuyderzee de wereld in.

Om één en ander formeel te maken, werd op 2 februari 2000 de sloeproeivereniging De HeerenXIV opgericht. Inmiddels is de vereniging gegroeid en bestaat nu uit 5 teams. In het huidige team van de HeerenXIV zijn de oprichters nog steeds vertegenwoordigd. Het team bestaat uit 13 roeiers en wordt door verschillende stuurmannen en -vrouwen ondersteund.

Onze doelstelling is simpelweg het beste sloeproeiteam van Nederland te worden. Hiervoor trainen we twee tot drie keer in de week.

Eind 2014 heeft het team een nieuwe sloep aangeschaft: de Orkaan uit Harlingen.

heerenxiv-2

Deze sloep werd al gedurende twee roeiseizoenen gehuurd en de geboden kans om hem te kopen wou het team niet laten lopen. De spiegelsloep is voor Harlingen al vaak in de prijzen gevallen.

De winst van de Amsterdamse Grachtenrace 2015 was echt een hoogtepunt, maar in Muiden werd het seizoen afgesloten als Nationaal Kampioen Sloeproeien 2015. Een schitterend resultaat. Doelstelling is gehaald maar geen reden om daarom wat minder te gaan doen. Op naar seizoen 2016

roeiteam de heeren xiv

 
Agenda - data
.
3&4 Nov.
.
-.-
.
Muiden
.
Pampus
.
Muiden
.
-.-
.

.
Verjaardagen
5 Okt:   Ellen
7 Okt:   Mirjam
20 Okt: Gretta
21 Okt:  Hans